individuele begeleiding

Het helpt om verlies te delen met familie en/of vrienden.
Soms kan de directe omgeving niet voldoende steun bieden. Als de verwerking van het verlies stagneert kan het verstandig zijn te kiezen voor professionele verliesbegeleiding. Hulp om het noodzakelijke, maar vaak zware werk te verzetten.
Een vruchtbaar rouwproces zal veel meer opleveren dan “het beste te maken” van een beroerde situatie. Rouwen is hard werken. Je wordt er doodmoe van, ook al heb je soms het gevoel stil te staan.

De individuele begeleiding wordt afgestemd op je persoonlijke hulpvraag en er wordt gewerkt op een manier die bij je past. Als begeleider help ik bij het verwoorden van gedachten en het onder ogen zien van emoties om vervolgens stappen te zetten het verlies te verweven in je eigen leven. Samen kijken hoe de draagkracht versterkt kan worden.

Met mijn opleidingen en ervaring hoop ik je op een prettige manier op weg te helpen in een voor jou moeilijke periode in het leven. Ik werk persoonsgericht, geef inzicht in het rouwproces, bewaar het overzicht en help bij het zoeken naar een nieuwe structuur.